El document en pdf: https://memoria.afamontseny.com/dl175
BONES PRÀCTIQUES AMBIENTALS EN ELS ACTES DE L’AFA A LES INSTAL·LACIONS DE L’ESCOLA MONTSENY
L’AFA Montseny vol acompanyar l’Escola en el seu camí per impulsar el projecte singular propi en relació a la natura, i és per això que des de l’AFA impulsem una sèrie de bones pràctiques ambientals en totes les activitats que realitzem per promoure la cura i el respecte envers el nostre entorn:
- a) Respectar la bona convivència de tota la comunitat educativa de l’Escola en els diferents espais del recinte (exterior i interiors).
- b) En l’organització de berenars, festes i altres esdeveniments on els aliments siguin presents, prioritzar aquells productes que promoguin una dieta saludable, rica i variada, mirant d’adquirir els productes seguint criteris ecològics i de proximitat. Això vol dir evitar, en la mesura del possible, les begudes ensucrades, la pastisseria i les llaminadures industrials, etc.
- c) Reduir al màxim el nombre de residus generats (embolcalls, papers, plàstics, brossa, etc.), reduint els productes d’un sol ús o amb excés d’embalatge o utilitzant productes biodegradables, reutilitzables o reciclats.
- d) Reutilitzar en la mesura del possible materials de casa, de la mateixa AFA o Escola, aportats pels infants, etc., evitant la generació de nous residus.
- e) Recollir tota la brossa generada i separar-la selectivament en els contenidors específics que hi ha instal·lats a l’escola o bé al carrer.
- f) De la matèria orgànica, se’n fa compost. L’Escola l’utilitza o el pot portar al compostador del Bosc Turull!!
- g) Utilitzar i comprar, en la mesura del possible, productes i serveis de proximitat, produïts i ofertats de manera responsable des d’un punt de vista social i ambiental.
- h) Fer un ús responsable de les instal·lacions d’aigua i sanejament del pati (no llençar productes sòlids ni tovalloletes humides, etc.) i no malbaratar l’aigua.
- i) Mesurar i adequar el consum d’energia elèctrica a les necessitats de les activitats.
Les activitats organitzades per l’AFA han de ser coherents amb els seus principis i un reflex del seu funcionament. Són alhora un moment fantàstic per educar ambientalment a través de l’exemple a tota la comunitat que pren part de les seves propostes: pares, mares, infants, avis, àvies, mestres, veïnes, amics i amigues. Aprofitem-les i ambientalitzem-les!!