Carregant...
 

Comencem a utilitzar les Alternatives Informàtiques

Després de presentar la proposta d'alternatives informàtiques (per a evitar les aplicacions d'empreses privades) heu pogut veure que són aplicacions molt potents, amb les que es poden fer moltes coses i per tant ens poden espantar el començar-les a utilitzar.

Per tal de simplificar al màxim la proposta, per començar, us enumerem les 4 accions que estem utilitzant majoritàriament i us indiquem les aplicacions a emprar:

1. Per COMPARTIR UN ARXIU utilitzarem l'aplicació NEXTCLOUD
Per a que ens entenguem, és el que fem amb dropbox, per exemple. És necessari descarregar i instal·lar el programa Nextcloud (Veure: Com descarregar, instal·lar i usar Nextcloud)

2. Com a WEB (ESPAI DE LA MEMÒRIA DE L'AFA) utilitzarem la MEMÒRIA (Tiki)
Ja tenim el wordpress com a web més de cara enfora. De cara endins, estem emprant memoria.afamontseny.com com a eina de treball i per a arxivar l'històric (la memòria) de l'AFA. Tothom pot consultar i modificar el contingut. Té un control robust dels canvis (no ens hem de preocupar si algú borra sense voler el contingut) Està endreçat per comissions, i si ens habituem a utilitzar aquest espai, es simplificarà molt l'accés a la informació de les famílies, i la transmissió de coneixement entre totes les famílies.

3. Per FER UN DOCUMENT ENTRE VÀRIES PERSONES utilitzarem la MEMÒRIA (Tiki)
Es tracta de tenir una eina per a fer documents col·laboratius, entre vàries persones. S'haurà d'emprar aquesta adreça memoria.afamontseny.com i habituar-se a emprar les eines d'edició (molt fàcils d'emprar) Té l'avantatge que tothom pot consultar i modificar el contingut, i que tenen un control robust dels canvis (no ens hem de preocupar si algú borra sense voler el contingut) No permet editar al mateix temps com en el drive de google (creiem que és poc important)

4. Per fer una VIDEOCONFERÈNCIA utilitzarem BIGBLUEBUTTON
Ja estem utilitzant aquesta plataforma, i estem contentes del resultat. Ademés permet fer una acta amb les "Notas compartidas" i es pot fer un xat en paral·lel amb "Chat público"
(Veure: L'espai per accedir a les videoconferències en la memòria de l'AFA)