Carregant...
 

Apadrina un test

Apadrina un test

Persona Coordinadora: Xavier - P4

1.1. Idea bàsica

Durant l'any i especialment a l'estiu... La idea és que cada test o jardinera de l'escola pugui tenir una família (nenes/nens i/o familiars) com a mínim que es responsabilitzi de regar-lo quan li falti aigua, i que tingui plantes saludables.
Idealment, es posarien plantes de temporada, que:

  • fossin vistoses
  • produeixin parts comestibles o útils per fer coses (com el cotó, etc)
  • no tinguin parts tòxiques (si alguna persona ingereix alguna part, com el Baladre/Adelfa que fa flors maques però és molt tòxica, etc)

1.2. Proposta d'espècies

1.2.1. Urpa del Dimoni

El Sandro té llavors d'"Urpa del Dimoni" ( https://ca.wikipedia.org/wiki/Harpagophytum_procumbens ) que s'han de plantar al març. És una planta que serveix per controlar plagues i la seva forma pot servir per fer tallers d'art un cop estigui morta. Potser es podria plantar en un dels tests de l'escola. Al Turull crec que no es podria perquè no és autòctona.

1.2.2. Tomaqueres

Molt fàcil de plantar i que criexi, a partir de llavors de tomàquet (d'amanida, per sucar, cherry, ...) que s'hagi fet malbé i ja no poguem menjar. Ja hi ha alguna tomaquera viva en alguna jardinera de l'escola que aquest octubre de 2019 ha donat el primer (mini) tomàquet

IMG 20191003 WA0004

1.2.3. Raïm

Relativament fàcil de plantar i que creixi, a partir de llavors de raïm de la verema de setembre o dels grans de raïm de les campanades de Cap d'any.
A l'escola ja hi ha alguna tomaquera viva en alguna jardinera de l'escola que aquest octubre de

1.2.4. Maduixera trepadora

El Xavier (P4) té llavors de maduixera trepadora que es planta al febrer o març. Pot passar còpia del full amb detalls sobre com i quan plantar, si algú està interessat en posar-hi aquesta espècie al test/jardinera que vulgui apadrinar.

1.2.5. ...

1.3. Sistema de rec

Com la majoria de tests i jardineres que hi ha a l'escola no tenen dipòsit d'aigua a sota, cal pensar bé en algun sistema que ajudi a les plantes a no quedar-se seques massa temps (períodes de vacances quan faci molta calor - primavera i sobre tot a l'estiu). Es poden emprar sistemes de reg gota a gota fàcil i barat, que consisteixen en posar ampolles de refresc de 1.5/2L cap per avall amb un tap especial que deixa caure aigua gota a gota a poca velocitat (fixa, o regulable per aixeta).

IMG 20191016 132738

IMG 20190920 WA0005

S'accepten idees i prototips funcionals d'altres formes de preparar-nos per a que no es morin les plantes quan vingui la calor i els periodes de vacances :-)

1.4. Idees relacionades

Per més endavant:
Exposició de fotos de les plantes apadrinades.

1.5. Material de difusió

Etiqueta (en png):
Etiquetes Apadrinar Test Prova Concepte 03 Memoria Tests

Etiqueta (en format editable "glabels" de gnu/linux)):
Image Etiquetes Apadrinar Test Prova Concepte 03 Memoria Tests

Etiquetes (en pdf per imprimir en A4):
Image Etiquetes Apadrinar Test Prova Concepte 03 Memoria Tests


Noms alias d'aquesta pàgina:
Tests | Test | Adopta un test | Jardineres | Jardinera